Over PHB


Wie we zijn...

PHB Ethical Beauty is een grensverleggend Engels familiebedrijf met een revolutionair aanbod van prijswinnende, ethische verantwoorde schoonheidsproducten. We zijn van s'werelds grootste aanbieder van natuurlijke, vegetarische, dierproefvrije en Halal gecertificeerde schoonheidsproducten. Onze producten worden met de hand gemaakt in het Verenigd Koninkrijk en ze zijn dierproef vrij.

Onze zeer uitgebreide selectie producten bevat: huid- haar en lichaamsverzorging, cosmetische producten op basis van mineralen, producten voor de mannelijke huid en natuurlijke oplossingen voor de gevoelige huid zoals bij eczeem, psoriasis én acne. We hebben ruim tweehonderd producten en een aanbod waarin voor iedereen iets naar wens te vinden is!

Neem deel aan onze ethisch verantwoordde schoonheidsrevolutie!

Wij zijn het enige echte ethisch verantwoorde schoonheidsmerk en het is onze missie om je het meest pure product te leveren. Onze ethisch verantwoord gemaakte producten zijn een veiligere keuze voor je eigen gezondheid, maar ook voor je leefomgeving. Daarnaast zetten we ons actief in om bewustheid te creëren over ethische vraagstukken die zich voordoen in de cosmetische industrie, zoals bijvoorbeeld het gebruik van producten gebaseerd op dierlijke grondstoffen. We zijn tegen wreedheden op dieren en het gebruik van plastickorrels en Palmolie. Alle PHB producten zijn vrij van alcohol, dierlijke ingrediënten palmolie en schadelijke chemicaliën. Ook hebben we een enorm afkeer van dierproeven. 

Ondanks het feit dat we een jonge bedrijf zijn, worden onze producten al in twintig landen verkocht. Daarnaast hebben we in vijf landen fysieke PHB winkels! Het is onze missie om de manier waarop je tegen bad- en schoonheidsproducten aankijkt te veranderen. 

20% van onze nettowinst gaat naar goede doelen!

Omdat we een betrokken bedrijf zijn, zijn we trots te mogen vermelden dat we vanaf april 2015 20% van onze netto winst doneren aan doelen die bijdrage aan het verbeteren van de leefomstandigheden van mensen en dieren in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld. 

Het menselijk belang boven dat van winst maken...

Het is onze droom om PHB Ethical Beauty in een non-profit organisatie te veranderen die écht het verschil maakt in de levens van mensen. Dankzij onze OneLove Foundation ondersteunen we projecten die bijdragen aan mensen, kinderen in het bijzonder, en dieren in het Verenigd Koninklijk én wereldwijd.  Daarnaast werken we nauw samen met gevestigde goede doelen en projecten waaraan we doneren, maar waarvoor we ook aandacht generen zodat hun waardevolle resultaten nog beter onder de aandacht komen.

Ken je projecten die onze interesse verdienen? We ontvangen deze graag per mail via charity@phbethicalbeauty.co.uk 

Een uitwisseling van liefde...

Als je ons bedrijf steunt door het kopen van PHB producten dan ontvang je een geweldig handgemaakt schoonheidsproduct dat goed is voor je huid en gezondheid. In ruil hiervoor zullen we je geld, waar hard voor gewerkt is, inzetten om mensen en dieren te helpen die het écht nodig hebben. Op deze manier lever je een positieve bijdrage aan de wereld!

Hoe we begonnen zijn...

Hi! Ik ben Rose Brown, oprichter van PHB Ethical Beauty. Ik ben veganist en heb het bedrijf opgestart zodat mensen écht van ethisch verantwoordde, bewust gemaakte en effectieve schoonheidsproducten kunnen genieten.

Al op jonge leeftijd was ik mij bewust van de schadelijke ingrediënten die in veelvoorkomende schoonheidsproducten zitten zoals petrochemische bestandsdelen en geplette insecten. Veel mensen realiseren zich niet dat de meeste producten niet ethisch verantwoordde grondstoffen bevatten die de huid kunnen irriteren en beschadigen. Deze brengen schade toe aan de aarde én dieren en hebben een langdurig negatief effect op onze gezondheid. Deze huid irriterende chemicaliën, alcohol en uit dieren verkregen ingrediënten worden niet eens verborgen op de verpakkingen, ze lijken gewoon geaccepteerd te worden!

Ik heb de sterke overtuiging dat de producten die je voor gebruik op je lichaam kiest in balans moeten zijn met waar je zelf voor staat. Onze producten zijn beter voor je eigen huid, de omgeving en gezondheid van dieren. Als we op deze manier écht voor onszelf en onze planeet zorgen, zal je zowel van binnen stralen als van buiten!

Samen met mijn partner John en mijn moeder Sally ben ik gestart om een breed aanbod aan schoonheidsproducten te maken die geïnspireerd zijn door de natuur en welke met de hand gemaakt worden. We gebruiken hiervoor vooruitstrevende natuurlijke recepten en ethisch geïmporteerde ingrediënten.

Tijdens de zomer van 2012 hebben we onze unieke productcollectie gelanceerd met over tweehonderd producten. Een nieuw concept is op dat moment geboren: PHB Ethical Beauty.


Een echt familiebedrijf...

We zijn een authentiek familiebedrijf! Ons team is in de loop der jaren gegroeid en bestaat onder andere uit moeders, vaders, tantes, broers en zussen! Daarnaast werken we ook met gelijkgestemde mensen die in de PHB filosofie geloven. Ze helpen ons met het exploiteren van onze winkels en warenhuizen en zorgen ervoor dat PHB kan groeien in andere landen. Ze zijn hierdoor onderdeel van onze PHB familie geworden!


De Ethische schoonheidsrevolutie...

Wij zijn de pioniers op het gebied van ethisch verantwoordde schoonheidsproducten en we zijn er trots op de grootste collectie ter wereld van natuurlijke, veganistische, halal gecertificeerde producten te mogen voeren. We runnen daarnaast de s'werelds eerst winkels die zich louter richten op natuurlijk, veganistisch, Halal gecertificeerde schoonheidsproducten.We willen de extra stap zetten zodat je producten kunt kiezen waarvan je zeker kunt zijn en waarvan je weet dat ze zich houden aan strengste ecologische eisen.

Voor welke waarden staat PHB?

Puur, Handgemaakt, Brits!


Met de hand gemaakt in het Verenigd Koninkrijk, met liefde voor de wereld...

Onze productiefaciliteiten zijn in het Zuiden van Engeland gelokaliseerd en zijn in bezit van de familie, die deze ook runt. Dit is de plek waar we alle huid-, lichaams- en haar verzorgingsproducten maken. Ze zijn met de hand gemengd, gevuld en gelabeld. De meeste bedrijven kiezen voor het gebruik van machines. Wij hebben het gevoel dat elk product dat met de hand is gemaakt, met liefde en aandacht voor detail is gemaakt, waardoor het alleen de hoogste kwaliteit heeft. Veel bedrijven kiezen voor het gebruik van machines om de kosten lager en lager te krijgen... Daarentegen kiezen wij er voor om, doordat we als bedrijf groeien, ook meer arbeidskansen te bieden door werkgelegenheid te creëren. We geloven in het menselijk kapitaal boven het maken van winst!

Onze cosmetische lijn is gemaakt door een zusterbedrijf in Canada dat een expert is in het formuleren en produceren van de meest pure veganistische cosmetica. We werlkn hard om deze vooruitstrevende productlijn vol geweldige kwaliteit en met ongeëvenaarde resultaten te maken!


Waarom veganistisch, waarom Halal?

Bij PHB hebben we de overtuiging dat de aarde ons alles biedt dat we nodig hebben voor een gezonde, blije huid. Moeder Natuur heeft biologische oplossingen voor alle huidwensen en er is geen noodzaak om met dierlijk verkregen ingrediënten te werken, of de producten op dieren te testen. Dit is waarom onze productlijn veganistisch is en dierproef vrij!

Onze oprichters komen uit Birmingham, een van de meest multiculturele Britse steden, en wilde een productlijn opzetten dat aan ieders wensen voldoet. Halal gecertificeerde schoonheidsproducten zijn een innovatief concept dat amper in het Vereniging Koninkrijk en vele andere landen ter wereld voorkomt. Dit is waarom onze oprichters besloten zich te richten op zij die op zoek zijn naar puurheid in de producten die ze gebruiken. Halal gecertificeerd garandeert dat de producten vrij zijn van alcohol en alcoholvarianten als denat, ethanol en genetisch gemodificeerde ingrediënten. We geloven dat deze toevoegingen niet nodig zijn in een schoonheidsproduct. Omdat we een betrokken bedrijf zijn en omdat we om het leven en welzijn van dieren geven, hebben we besloten om samen te werken met een Halal certificeerder die alleen schoonheids-, verzorgings- en farmaceutische producten certificeert.  Halal certificering is een streng proces dat garandeert dat onze producten vrij zijn van zware alcohols (alcohol, alcohol denat. & ethanol) en genetisch gemodificeerde ingrediënten. Het is onze overtuiging dat deze producten niet nodig zijn in schoonheidsproducten. Deze certificering is een garantie, niet alleen voor degene die Halal gecertificeerde producten wil gebruiken, maar ook voor ieder ander die op zoek is naar producten die vrij zijn van alcohol, om wat voor reden dan ook. 

Alleen de meest pure ingredïenten


 • Geen alcohol
 • Geen dierlijke ingrediënten
 • Geen dierproeven
 • Geen parabenen
 • Geen SLS / SLeS / ALS
 • Geen palmolie
 • Geen synthetische geuren / parfum
 • Geen kleurstoffen


 • Geen petrochemische bestandsdelen
 • Geen Formaldehyde
 • Geen DEA / TEA / Phthalates 
 • Geen ureum

Onze ingrediënten worden altijd op ethische wijze geoogst en op verantwoorde wijze verscheept. We ondersteunen fair-trade samenwerkingen en wederopbouw projecten die ondersteuning bieden aan stabiliteit voer boeren, kwekers en hun lokale gemeenschappen. We zoeken eindeloos naar de meest pure en efficiënte natuurlijke ingrediënten om samen te voegen met onze organische producten. Hiermee een efficiënt en ethisch verantwoord schoonheidsproduct maken is onze passie!


Enkele van onze op ethisch verantwoordde wijze geoogste ingrediënten: De mineralen in onze cosmetica worden vanuit India geïmporteerd alwaar ze op ethisch verantwoordde wijze worden gedolven. De eigenaren van de mijnen helpen ons bij het financieren van scholen en kinderdagverblijven zodat de werknemers een goede levenskwaliteit hebben. De organische Shea boter in onze producten zijn afkomstig van een samenwerkingsverband van vrouwen in West-Afrika.Eco vriendelijk verpakkingsmateriaal: We gebruiken tevens ecologisch vriendelijk verpakkingsmateriaal dat gemaakt wordt uit gerecycled verpakkingsmateriaal. Het grootste deel van ons verpakkingsmateriaal is voor 100% recyclebaar, inclusief onze aluminium deksels, PET flessen en glazen kannen. We verzoeken je om je PHB verpakkingsmateriaal te recyclen en hierdoor een bijdrage te leveren aan het behoud van onze planeet. Als alternatief kan je het verpakkingsmateriaal naar onze winkels retourneren zodat wij het materiaal voor jou kunnen recyclen.  Je kan ons ingrediëntenbeleid hier lezen


"Een familie bedrijf, 20% van onze winst gaat naar goede doelen"