Veel gestelde vragen over onze op mineralen gebaseerde make-up


PHB veel gestelde vragen over op mineralen gebaseerde make-up

Hieronder beantwoorden we enkele van de veelgestelde vragen over op mineralen gebaseerde make-up. Of je nu interesse hebt om op mineralen gebaseerde make-up te gebruiken, of meer wilt weten over de eigenschappen en voordelen, voor beide kan je onze handleiding terecht. Hierin vind je de belangrijkste dingen die je moet weten. Mocht je hierna toch nog vragen hebben, dan verzoeken we je vriendelijk om contact met ons op te nemen via de contactpagina.


Zijn de mineralen voor elk huidtype geschikt, zelfs voor de gevoelige huid?

Onze op mineralen gebaseerde cosmetische producten zijn voor 100 product van pure mineralen gemaakt en zijn vrij van conserveringsmiddelen. Dit maakt ze zelfs perfect voor de meest gevoelige huid. Onze mineralenpoeders zijn vrij van synthetische geuren en kleurstoffen,, bismuth oxychloride, talkpoeder, parabenen, formaldehyde afstotende ingrediënten en petrochemische bestandsdelen. Al deze bovenstaande ingredienten staan bekend voor het feit dat ze huidirritaties en overgevoeligheid veroorzaken. Mensen met huidproblemen zoals exceem psoriasis en roos geven aan onze cosmetische producten met succes te gebruiken. Natuurlijk is het belangrijk om in acht te nemen dat gebruikers in sommige gevallen ook allergisch of overgevoelig zijn voor een ingredient, ook al is dit natuurlijk. Dit is waarom we altijd aanraden de producten eerst te testen op de huid.

Zijn de producten geschikt voor de acne gevoelige huid?

Omdat onze mineralen niet in de huid worden opgenomen, zullen ze huid niet irriteren of verslechteren. Dit is wel een veelgehoorde klacht bij andere cosmetica. Een persoon die een rode huid en ontstoken plekjes wil camoufleren, gebruikt vaak een foundation welke irriterende ingrediënten bevat. Dit maakt de besmetting alleen maar erger, waardoor er weer meer make-up wordt gebruikt. Dit is een vicieuze cirkel en leidt er in bijna alle gevallen toe dat de huid zich niet kan geheel kan herstellen. Onze mineralen zijn licht en zorgen er voor dat de huid kan ademen en zichzelf natuurlijk kan herstellen. Onze cosmetica zijn bevat geen comodogeen, omdat we nooit mineralen gebruiken die verwerkt zijn tot deeltjes van nanogrootte. Titanium dioxide en ijzer oxide bevatten beide ontstekingsremmende eigenschappen. Veel mensen ervaren hierdoor dat onze mineralen helpen bij het verbeteren en verzachten van de ontstoken huid, terwijl ze ook herstelling bieden aan de rode geïrriteerde plekken. Onze mineralen zijn tevens goed voor de vettige huid, omdat de mineralen olie absorberende van de glanzende gedeeltes van de huid.

Is jullie make-up gluten vrij en geschikt voor mensen met een allergie?

Jazeker, ons complete assortiment aan cosmetica is glutenvrij en geschikt voor coeliakiepatiënten die een intolerantie voor gluten hebben. Vitamine E wordt vaak van gluten onttrokken, maar wij gebruiken rijst bran olie of niet genetisch gemodificeerde soda in onze producten. Onze cosmetica zijn tevens geschikt voor mensen met een noten allergie.


Geven de mineralen ook bescherming tegen de zon?

Onze mineralen geven fysieke bescherming tegen de zon tot aan aan het niveau dat niveau 15 zonnebrandcrème biedt. Eventueel kan er aanvullende zonnebrand creme aangebracht worden, voor onze producten worden aangebracht.


Camoufleren de mineralen rode plekken, geboortelittekens, kneuzingen verouderingsvlekken?

Jazeker, onze mineralen bieden perfecte dekking voor deze problemen en in de meeste gevallen is louter de foundation genoeg voor het gewenste resultaat. Om verkleuringen op de huid te camoufleren, raden we onze kleurverbeteraars en finishing powers aan. Deze kleurverbeteraars zijn perfect voor het camoufleren donkere kringen of ouderdomsvlekjes. terwijl het rode vlekken en littekens effectief camoufleert. Breng de kleurverbeteraar op de te camoufleren vlekjes aan en breng vervolgens de foundation hierover aan. Lees de individuele producteigenschappen voor tips over het aanbrengen!

Is het gemakkelijk om mineralen aan te brengen?

Ja, zelfs erg gemakkelijk. De truck is om niet teveel aan te brengen.  Mensen die nooit mineralen make-up gebruiken, hebben de neiging om een grote hoeveelheid te hanteren. Omdat de mineralen erg veel pigment hebben, geven ze een goede dekking en een lichte hoeveelheid poeder is alles wat nodig is voor dagelijks gebruiken. Het aanbrengen van volledige make-up kost in de regel tussen de 10 en 15 minuten en blijft hierna de gehele dag zitten.


Drogen de mineralen mijn huid uit?

Nee, dit is een verkeerde opvatting die aan het licht gekomen is door het overmatig gebruik van talk in sommige productformules. Talk is een stof die de huid erg uit kan drogen. Onze cosmetica bestaan uit pure mineralen en deze laten de huid ademen en natuurlijk functioneren.  Deze producten maken de huid niet droog, nog irriteren of zorgen ze voor ontstekingen.. We raden het aanbrengen van een van onze vijf crèmes, die volledig in de huid worden opgenomen,  aan voor het aanbrengen van de mineralen. Onze priming verzacht de zachte lijnen van het gezicht en imperfectie en zorgt voor een zachte, mooie, basislaag waarop foundation kan worden aangebracht.


Zorgen de mineralen er voor de huid er gepoederd uit ziet?

Nee, dit is een veelvoorkomende foute opvatting. De op mineralen gebaseerde make-up wordt eigenlijk vrij snel door de huid opgenomen, en zorgt voor een 'air brush' effect. Het combineert prima met je natuurlijke huidolien voor een vlekkeloze, gladde huid. Het product is ook perfect voor de vette huid, omdat het glimmen in de T-zone (gebied tussen neus en ogen) tegen gaat en opbouwen van van huidolie tegengaat,


Zijn de mineralen geschikt voor de rijpere en oudere huid?

Ja, ze zijn zeer geschikt voor de rijpere huid en flatteren de huid meer dan veel vloeibare foundations die de neiging hebben om huidlijnen en imperfecties juist te accentueren. Onze mineralen hebben zeer reflecterende eigenschappen die de neiging hebben de zichtbaarheid van rimpels te verminderen en voor een natuurlijke, gezonde gloed zorgen. Onze mineralen zijn niet uitdrogend en zorgen er voor dat de huid kan ademen, terwijl deze toch perfect gedekt is. We raden priming powder aan op de fijne gezichtslijnen en rimpel aan, om een gladde basis te creëren.


Hoe wordt de mineralen make-up het best verwijderd?

Gebruik één van onze vijf reinigers. Onze favoriet is de anti-verouderende organische rozenbottel. PHB reinigers verwijderen alle make-up sporen, inclusief waterproof maske-up. Ze laten de huid zacht aanvoelende en gehydrateerd achter.


De schaduwen rondom het oog, nemen deze toe?

Nee, het product glad aangebracht en biedt een sterke en lang houdende kleur. Voor iedereen met een overmatig vettige huid, is een kleine hoeveel van onze priming powder rondom het oog genoeg om potentiële rimpels te elimineren.


Zijn de mineralen make-ups waterproof?

Onze mineralen zijn waterbestendig en blijven zelfs goed zitten tijdens een regenbui, sporten of zwemmen. Als de huid nat wordt, dien je deze niet droog te wrijven, maar voorzichtig en waar nodig herhaaldelijk te deppen. Onze mineralen zijn perfect geschikt voor sporttrainingen, omdat ze op natuurlijke wijze vettigheid absorberen. 

Hoe veelzijdig zijn de mineralen?

Al onze mineralen zijn zeer veelzijdig. ur Blushes kunnen tevens gebruikt worden op de oogleden of gecombineerd worden met lippen balsem om de lippen te kleuren. Onze lipstick kan gebruikt worden om de volledige lippen te voorzien van een langhoudende kleur. Ons matterend poeder is twee keer zo krachtig als een highlighter en kan ook gebruikt worden om donkere vlekken onder de ogen te camoufleren. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Zijn de mineralen geschikt om te gebruiken na een huidbehandeling, chemische peelings of een operatie?

Onze mineralen zijn specifiek geschikt voor het gebruik direct na peelings or procedures waarbij de huid niet is opgegaan. Sterker nog: de ijzer oxides en titanium dioxides geven bescherming tegen de zon en dit is erg belangrijk omdat de huid hier gevoeliger voor is na deze behandelingen. De mineralen hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen de huid te kalmeren en prettiger aan te laten voelen. Vraag altijd medisch advies over wanneer het juiste moment is om dit te doen na afloop van een ingrijpende gezichtsoperatie.


Welke kleuringrediënten worden er in de PHB cosmetica gebruikt?

We gebruiken op mineralen gebaseerde ijzeroxidanten en ultramarijne bloemen in onze cosmetica. Al onze producten zijn bij de Vegan Society geregistreerd en glutenvrij. In tegenstelling tot veel mineralen gebruikende cosmetische bedrijven zijn onze mineralen vrij van gluten. We maken geen gebruik van karmijn, een stof die wordt gebruikt door het pletten van cochenille kevers.