Onze goede doelen

 “For it is in giving that we receive...” St Francis of Assisi

The OneLove Foundation...

De OneLove Foundation is de filantropische tak van PHB Ethical Beauty. Het bedrijf doneert een deel van haar winsten aan dit goede doel.

We hebben de OneLove Foundation gebouwd op onze overtuiging dat het belangrijk is om datgene dat we hebben te delen, om het terug te geven en om andere te helpen om voor onze aarde te zorgen. Alle mensen en dieren die op deze aarde met elkaar leven, staan met elkaar in verband en zijn van elkaar afhankelijk. We hebben met zijn allen de kracht om de verschillen te maken in de levens van andere. Geen enkele vorm van vriendelijkheid, hoe klein het gebaar ook is, gaat verloren!


Als de PHB familie zijn we in de fortuinlijke positie om een bedrijf te runnen dat succes heeft. We zien het daarom als onze taak om te delen met diegene die het minder hebben, of niet voor zichzelf kunnen zorgen. In tegenstelling tot vele andere bedrijven, die aan goede doelen doneren voor PR doeleinden, zitten deze beweegredenen in ons DNA. Hierdoor zijn we extra gemotiveerd om een positieve bijdrage aan onze wereld te leveren!


“What we do for ourselves dies with us. What we do for others and for the world remains and is immortal.” Albert Pine
 “The world has enough for everyone’s need but not everyone’s greed” Mahatma Gandhi


In april 2015 hebben we besloten om ons nog nadrukkelijker te profileren als een 'betrokken bedrijf.' Op dit moment hebben we aangekondigd 15 procent van onze netto winst aan goede doelen te doneren die een bijdrage leveren aan het verbeteren van leefomstandigheden van mensen en dieren in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld. Sinds januari 2016 is dit percentage verhoogd naar twintig procent van onze netto winst.

Het menselijk belang boven dat van winst maken...

Het is onze droom om PHB Ethical Beauty in een non-profit organisatie te veranderen die écht het verschil maakt in de levens van mensen. Dankzij onze OneLove Foundation ondersteunen we projecten die bijdragen aan mensen, kinderen in het bijzonder, en dieren in het Verenigd Koninklijk én wereldwijd.  Daarnaast werken we nauw samen met gevestigde goede doelen en projecten waaraan we doneren, maar waarvoor we ook aandacht generen zodat hun waardevolle resultaten nog beter onder de aandacht komen.

Op dit moment ondersteunen we de onderstaande projecten! Ken je projecten die onze interesse verdienen? We ontvangen deze graag per mail via charity@phbethicalbeauty.co.uk 

Vision for Zambia 

Image result for vision for zambia orbisOrbis/Vision for Zambia is een internationaal actief goed doel dat mensenlevens verandert door preventie en behandeling van blindheid. De organisatie werkt sinds 2011 in Zambia om blindheid tegen te gaan. In dit jaar opende ze het eerste nationale kinderoogzorgcentrum in Kitwe. 


Je kan zelf een steentje bijdragen om kinderblindheid tegen te gaan. Dit kan door je mailadres gratis te registreren! Bezoek www.visionforzambia.orbis.org voor meer info!

Sense 

Het 'TouchBase' project van Sense is gevestigd in het centrum van de plaats Selly Oak in Birmingham. Het TouchBase hoofdkwartier is de plek van waaruit het gehele land voorzien wordt van de diensten voor doof-blinden. Deze worden huis-aan-huis aan hen geleverd, maar ook aan andere personen met complexe zorgvraagstukken. Het centrum wordt in de toekomst ingericht als een speciaal plek waar de gehele gemeenschap welkom is en zal gezamenlijke ruimtes, een kunstgalerij, tuinen en café gaan bevatten. TouchBase zal een bloeiend en gezellig druk centrum vormen in één van de belangrijkste ontwikkelingsgebieden van de stad. 

Bezoek www.letsbuildtouchbase.org of www.sense.org.uk om ons een donatie te schenken!

Lokale voedselbanken 

"We maken allemaal fouten op moeilijke momenten in ons leven. Sommige hebben het hierbij zwaarder dan andere om hun leven weer terug op de rails te krijgen. Wij bieden een helpende hand om iemand weer terug op de goede weg te helpen!"


Tijdens dit jaar ondersteunen we de lokale voedselbanken door ons ongebruikt voedsel te doneren. Tevens kopen we regelmatig extra in voor dit goede doel. Onze ongebruikte blikken soep, bonen, pastasauzen, maar ook toastjes en rollen toiletpapier kunnen een gezin dat het zwaar heeft, helpen om de situatie iets meer draagbaar te maken.

De lokale voedselbanken van PHB Ethical Beauty in Engeland zijn onder andere Birmingham Central Food Bank, Ladywood Food Bank en The Central Mosque Food Bank . Meer informatie over lokale voedselbanken op http://www.trusselltrust.org/map 

Ondersteuning aan daklozen

We ondersteunen de volgende goede doelen die hulp bieden aan daklozen in Birmingham.

Sifa Fireside: Biedt dagelijks ontbijt, lunch en een douche aan daklozen. Daarnaast wordt er ook voorzien in gratis gezondheidszorg bestaande uit ondersteuning en advies. Meer informatie www.sifafireside.co.uk

Birmingham Homeless Outreach:  Deze inspirerende groep vrijwilligers gaat dagelijks de straat op om warme kleding, slaapzaken, mutsen, handschoenen, shawlen en eten en drinken uit te delen aan daklozen. www.birminghamhomelessoutreach.co.uk


“Our OneLove Foundation has started supporting these wonderful charities in 2015.

Each donation is made on behalf of Iris & Frank Gibbins and Irene March (Mom, Dad and Super Aunty Rene).

We are forever grateful and you are always in our hearts… One Love.” Sally Gibbins, Co-Founder of PHB Ethical Beauty.


Een uitwisseling van liefde

Als je ons steunt door onze producten te kopen, doneer je rechtstreeks aan onze OneLove Foundation. Hierdoor help je het verschil te maken in mensenlevens! Het is niet alleen geld dat van eigenaar wisselt, maar ook liefde! Je ontvang een van onze geweldige handgemaakte producten die wonderen doen voor je huid en gezondheid. In ruil voor je geld, lever je een bijdrage aan mensen en dieren die het écht nodig hebben, hierdoor lever je een positieve bijdrage aan de wereld!

De kosten voor het exploiteren van onze stichting worden gedekt door het bedrijf. Dit houdt in dat 100% van het gedoneerde geld direct naar de projecten gaat die we organiseren of ondersteunen.

Doneer aan The OneLove Foundation! 

Als je PHB producten koopt, kan je er ook voor kiezen een gift te doneren aan The OneLove Foundation. Dit kan door vanuit je winkelwagen op de afrekenpagina aan te geven welk bedrag je over wilt maken, dit gaat vervolgens rechtstreeks naar The OneLove Foundation en de projecten die we ondersteunen. 


Hoe PHB het verschil maakt!

"We believe that as a society we are on the brink of big changes. We want to show that successful businesses can be run in an ethical way. At the heart of our business is a desire to serve and benefit people and the planet, rather than a desire to make profit."  Rose Brown, CEO of PHB Ethical Beauty.

We zijn erg blij dat we de kans hebben om onze liefde en bewustheid op de volgende manieren via PHB Ethical Beauty kunnen delen:

Onze producten zijn dierenleed vrij:

Dierproeven door cosmetische fabrikanten zijn smerige praktijken. Wereldwijd lijden er miljoenen onschuldige dieren aan deze wrede en soms dodelijke testprocedures.  In landen als China en Amerika zijn dierenproeven eerder normaal, dan een uitzondering. Sommige Europese bedrijven claimen géén dierproeven te doen binnen Europa, maar ze zijn tegelijkertijd bereidt om hun producten in China te verkopen waar het volgens de wet verplicht is dat er dierproeven gedaan worden voor het product daar aan de man gebracht mag worden. Onder hen vind je ook bedrijven als The Body Shop, dat claimt geen dierproeven te gebruiken, maar vergeet te vermelden dat het onderdeel uitmaak van L'Oreal dat nog steeds duizenden proeven op onschuldige dieren uitvoert per jaar. 

Door de keuze voor dierproefvrije producten te maken, draag je bij aan het einde van dierproeven en onnodig dierenleed. Er is niets mooier dan onderdeel uit te maken van een proces waarin dierenproeven en martelingen een halt worden stopgezet.. Door ons bedrijf te steunen en niet van andere leveranciers te kopen, vecht je mee tegen dierproeven, hierdoor kunnen we samen een einde maken aan deze vreselijke praktijken!


Onze producten zijn veganistisch:

Als betrokken ondernemers zijn we ten strengste tegen het gebruik van dierlijk verkregen ingrediënten in onze producten. Dierenvetten en verpulverde insecten zijn een algemeen goed in de 'mainstream' schoonheidsproducten en in veel natuurlijke en organische producten eveneens. Veel bedrijven die claimen dat ze diervriendelijk te zijn, maken nog steeds gebruik van dieren afgeleidde ingrediënten. Ook veel bedrijven die veganistisch gecertificeerde producten leveren, gebruiken nog nog steeds dierlijke ingrediënten in hun productaanbod.

Geen enkel schoonheidsproduct vereist het gebruik van dierlijke ingrediënten, noch om het aantrekkelijker te maken, noch om het effectiever te maken. Toch kiezen veel bedrijven er voor om winst te blijven maken over de rug van dode dieren. 

Het is voor ons belangrijk om een voorbeeld te zijn voor deze bedrijven die er voor kiezen deze soort ingrediënten te blijven gebruiken, zelfs als ze er op de hoogte zijn van het feit dat dit onacceptabel is. We kunnen er samen voor zorg voor dragen dat er een verandering in deze branche komt, waardoor er meer begrip ontstaat. Dit kan een enorme impact hebben op onze leefomgeving!

Natuurlijke en bewuste ingrediënten:

Het is onze passie handgemaakte producten te maken met gebruik van van de veiligst, puurste en meest ethisch verantwoord geoogste natuurlijke producten. Zoals ons lichaam gezond voedsel nodig heeft, geldt dit ook voor onze huid die graag gevoed wordt met de meest natuurlijke en pure ingrediënten die de balans in onze huid herstellen en er voor zorgen dat onze huid er op zijn best uitziet. Onze producten bevatten geen alcohol en geen schadelijke chemicaliën.  

Veel van de veelgebruikte ingrediënten in de cosmetische industrie hebben een schadelijk effect op onze huid, maar ook op onze gezondheid en ons algehele welzijn. Veel van deze ingrediënten worden volgens onderzoeken eveneens in verband met ernstige gezondheidsproblemen of als kankerverwekkend. 

Zestig procent van wat op onze huid komt, trekt hier ook in, dit is de reden waarom alle PHB producten handgemaakt worden mét honderd procent natuurlijk verkregen ingrediënten die bewezen veilig én effectief zijn. Bekijk hier ons beleid ten opzichte van ingrediënten en leer meer over wat we als bedrijf wél en niet doen.

Mensenwerk in plaats van machine arbeid. 

Al onze producten zijn handgemaakt. Ze zijn tevens gemixt, gevuld én met de hand bestickerd. De meeste bedrijven gebruiken hiervoor machines. We hechten er waarde aan dat alle processen rondom onze producten met de hand gedaan worden. Dit wil zeggen dat ieder product liefdevol behandeld wordt met extra aandacht voor de details, waardoor we de hoogste kwaliteit kunnen waarderen. Veel bedrijven geven er de voorkeur aan machines te gebruiken om de kosten te drukken, wij kiezen er voor om, door te groeien, meer werkgelegenheid te genereren.  

Geen palmolie!

Palmolie wordt als eetbare olie geproduceerd in Afrika, Azie en Zuid-Amerika. Dit product wordt veelvuldig in deze voedsel- en cosmetische industrie gebruikt. Een ongelofelijk percentage van 85 procent van alle palmolie die wereldwijd wordt gemaakt, komt uit Indonesië en Maleisië.  De industrie die hiervoor nodig is, zorgt voor vernietiging, het kappen van bossen, het uithollen van de leefomgeving, klimaat verandering, dierenleed en misbruik van de natuurlijke inwoners van de gebieden waarin het product wordt vervaardigd. Dit gebeurt omdat het gebied geheel leeggemaakt moet worden om de palmolie plantages op te kunnen zetten.

Alle PHB producten zijn palmolie vrij en we zetten ons in om bewustheid te creëren en mensen te overtuigen deze schadelijke ingrediënten niet te gebruiken. Meer hierover weten? Bezoek www.saynotopalmoil.com

Eco vriendelijk:

We geven om onze mooie aardbol! Daarom gebruiken we ecologisch vriendelijk verpakkingsmateriaal dat afkomstig is uit materiaal dat na consumentengebruik gerecycled is. Veel van ons verpakkingsmateriaal is op haar beurt weer 100% herbruikbaar, inclusief aluminium deksel en flessen, PET flessen en glazen kruiken. We roepen je om je PHB verpakkingsmaterialen te recyclen en daarmee een kleine bijdrage aan het onderhoud van onze planeet te leveren. 

We beschermen onze oceanen:

We zijn tegen het gebruik van microscopische plastic kralen, zoals deze gebruikt worden in de meeste bodyscrubs. Deze microplastics zijn niet biologisch afbreekbaar en ze vervuilen het water van onze oceanen. Daarnaast worden ze vaak door zeedieren verward met eten, waardoor ze vergiftigd raken. Hier boven op gebruiken we geen schadelijke wasmiddelen in onze lichaams- en haarproducten, zodat deze nimmer via de afvoer in het water geraken.

Ethisch geoogst & fair-trade ondersteunend:

We zijn continue bezig om de beste en meest efficiënte natuurlijke ingrediënten te mixen met onze biologische producten. Een effectief en ethisch verantwoord product maken, is onze passie!


Enkele van onze ethisch verantwoord verkregen ingrediënten: de mineralen in onze schoonheidsproducten worden vanuit India geïmporteerd, waar ze op ethisch verantwoordde wijze gedolven worden.  De eigenaren van de mijnen ondersteunen de financiering van scholen en kinderdagopvang voorziening, hierdoor dragen ze bij aan de levenskwaliteit van hun medewerkers. The Organic Shea Butter in onze schoonheidsproducten is afkomstig van een samenwerkingsverband van vrouwen in West-Afrika.  


"Let's come together and change the world for the better"